• Wat gaan we doen
Wij zijn Benno en Tim (team Clandestino) en wij gaan op een originele manier proberen om zoveel mogelijk geld binnen te halen voor het goede doel. Hiervoor ondernemen wij een tocht van 7500 km, dwars door Europa, Marokko, Mauritanie, de Sahara, Senegal door naar Banjoul, de hoofdstad van Gambia. De challange waar wij aan deelnemen is de bekende Amsterdam-Dakar Challange, ook wel de barrelrace genoemd. Zaterdag 17 november 2007 gaan wij van start en zullen in drie weken deze loodzware tocht afleggen voor het goede doel.
 
• De barrelrace
Met een auto van maximaal €500,- gaan we geld inzamelen om 1000 bomen te laten planten in de omgeving van Kaur in west Gambia. Mogelijk verdubbeld NCDO en/of Wilde Gans het opgebrachte geld en zullen er 2000 bomen geplant worden.

Dit project is opgezet door Stichting Kambengo en is onderdeel van een trippel project waaronder het aanplanten van bomen en één van is. Het planten van bomen is noodzakelijk omdat bos de erosie van de grond tegen gaat waardoor landbouw mogelijk wordt. Daarnaast is het investeren in het solar-cooking (koken op zonne-energie) belangrijk omdat de bevolking anders de bomen kapt voor brandhout om op te koken. Om verder het bos in stand te houden zijn er waterputten nodig om de bomen van water te voorzien, de gewassen te besproeien en natuurlijk zelf van te drinken. Op deze manier word de plaatselijke bevolking zelfredzaam gemaakt en er ontstaan nieuwe mogelijkheden voor hen om zich verder te kunnen ontwikkelen (piramide van Maslow).

 
• De auto

De barrel waar wij mee naar Banjul afreizen is een Volkswagen T3 uit 1990. Huiskes-Kokkeler bedrijfswagens uit Hengelo sponsord onze bus.

 
• Uw hulp

U kunt de bevolking in de regio Kaur helpen door team Clandestino te sponsoren d.m.v. een eenmalig bedrag van €50,- of €100,-. Hiermee steunt u ook de bevolking in Gambia zodat voor hen de weg vrij wordt gemaakt voor een betere toekomst en zodat er door team Clandestino 1000 bomen geplant kunnen worden.

 
• Club van 100
Voor particulieren willen wij een club van 100 oprichten die voor het kleine bedrag van €50,- een kleine bijdrage kunnen leveren. Hiervoor krijgt u natuurlijk ook een aantal dingen terug:

- Een informatiepakket Stichting Kambengo
- Een uitnodiging van presentatie team Clandestino op zaterdag 6 oktober in Amsterdam
- Een uitzwaaidag zaterdag 17 november te Hengevelde
- Dagelijks een digitaal reisverslag tijdens de challange v.a. 17 november
- Filmavond en presentatie na afloop van de challange

Vijftig Euro kunt u overmaken op rekening nr.: 134929497 ten name van T. Blanken onder vermelding van uw naam en e-mailadres of tel. nr.

 
• Bedrijven
Voor bedrijven vragen we een iets hoger bedrag omdat zij de mogelijkheid krijgen om reclamestikkers op de bus te plakken en met naam in verschillende locale media te komen. Voor €100,- krijgt u:

- Een informatiepakket Stichting Kambengo
- Reclamestikker op de auto (overleg over maten stikker + zelf aanleveren)
- Media aandacht landelijk/locaal
- Een uitnodiging van presentatie team Clandestino op zaterdag 6 oktober in Amsterdam
- Een uitzwaaidag zaterdag 17 november te Hengevelde
- Dagelijks een digitaal reisverslag tijdens de challange v.a. 17 november
- Filmavond en presentatie na afloop van de challange

Honderd Euro kunt u overmaken op rekening nr.: 134929497 ten name van T. Blanken onder vermelding van uw naam en e-mailadres of tel. Nr. Stikkers voor op de auto kunnen opgestuurd worden naar

Tim Blanken, Vinkestraat 2, 7496 AS, Hengevelde

 
• Media
Ook in 2007 wordt de Challenge door veel media vastgelegd. Op landelijk niveau maken wij (Amsterdam-Dakar Challange) afspraken. Denk hierbij aan TV, Radio, dagbladen en tijdschriften. Kortom, media op landelijk niveau wordt centraal geregeld door de organisatie. Lokale en regionale media kan sowieso worden geregeld door de teams zelf. Regionaal zal team Clandestino de dagbladen benaderen voor interviews en plaatsing van persberichten.
 
Achtergrond informatie

• Amsterdam-Dakar Challenge
De Amsterdam-Dakar Challenge is een rally die start in Amsterdam en eindigt in Banjul, met een tussenstop in Dakar. De eerste editie van de jaarlijkse race werd gehouden in 2004. Zoals de naam doet vermoeden, is Amsterdam-Dakar geïnspireerd door de beroemde, barre woestijntocht Paris-Dakar, maar dan zonder dure auto’s, begeleidende helikopters, of mediacircus.
De opzet is simpel: Met een oude auto ter waarde van hoogstens €500,- de Sahara doorkruisen om te eindigen in West-Afrika. Daar aangekomen worden de auto’s geveild en schenken de deelnemers de opbrengst van hun ‘barrel’ aan een lokaal goed doel. De rally is geen wedstrijd en zodoende is er ook geen einduitslag. De enige prijs die een team kan winnen, is een zo hoog mogelijk bedrag voor het goede doel. De deelnemers kunnen uit een door de organisatie vastgestelde lijst een goed doel uitkiezen. Team Clandestino heeft Stichting Kambengo uitgekozen om te steunen.

 

• Het idee achter de rally
Het idee is overgewaaid vanuit Engeland, waar de Plymouth– Dakar rally voor het eerst in 2003 verreden werd. Arthur Verheijen was na deze race zo enthousiast dat hij het fenomeen in Nederland lanceerde: De Amsterdam-Dakar rally was geboren. De charme van Amsterdam-Dakar is een hoge mate van zelfredzaamheid. De organisatie regelt allerlei dingen voor de rallyrijders, zoals een ontmoetingsdag ‘Barreldag’, kortingen op visa kosten en kleding. Maar het uitgangspunt is dat elke deelnemer verantwoordelijk is voor eigen welzijn.

• De route
De route van Amsterdam-Dakar voert ca. 7500 km door:
Nederland, België, Frankrijk, Spanje, Marokko, (Sahara),
Mauritanië, Senegal en Gambia.

• Klimaat neutraal
Tijdens de 2006 en 2007 editie rijd de Amsterdam-Dakar Challange klimaat neutraal en dragen hierdoor het HIER label. De Amsterdam Dakar Challenge is de eerste rally – en waarschijnlijk nog steeds de enige – ter wereld waarvan de uitstoot wordt gecompenseerd!!

 
Het goede doel

• Stichting Kambengo

Kambengo betekent ‘samenwerking’. Vanuit die gedachte ondersteunt stichting Kambengo projecten die zijn gebaseerd op samenwerking. We werken niet alleen vóór mensen in Gambia, maar vooral ook mét mensen in Gambia. Werken met hun kennis van hun samenleving en de behoeften die er leven.

Waar mogelijk maakt stichting Kambengo gebruik van diensten, producten en/of productiefaciliteiten in Gambia. Op die manier betekent iedere euro niet alleen een bijdrage in de realisatie van een project, maar ook een inkomen voor de Gambianen die voor dat project diensten of materialen leveren. Steun aan een vakopleiding betekent voor de leerlingen het verbeteren van hun toekomstperspectief en voor de docenten meer werkgelegenheid. Het sturen van medicijnen en apparatuur betekent voor de patiënt het verhogen van de kans op genezing en voor de verpleegkundigen en artsen het verbeteren van de werkomstandigheden.

Stichting Kambengo wil het toekomstperspectief van ambitieuze, maar kansarme mensen in Gambia verbeteren. Kambengo wil mensen helpen zichzelf te helpen. Dat kan door het beschikbaar stellen van studiebeurzen, lesmateriaal, medische apparatuur, medicijnen, verbandmiddelen en andere goederen en materialen. Daarbij ondersteunt Kambengo projecten op het gebied van:

- Gezondheidszorg
- Vakopleidingen
- Landbouw
- Werkgelegenheid

 
Kambengo ondersteunt kleinschalige projecten. Deze kunnen incidenteel of kortlopend zijn, maar ook voor langere tijd worden opgezet. Van elk project is het doel helder, realistisch, haalbaar én controleerbaar. Op dit moment heeft Kambengo projecten lopen op het gebied van gezondheidszorg, vakopleidingen en werkgelegenheid. Tevens wordt Stichting Kambengo gesteund door NCDO en/of wilde ganzen. NCDO en/of wilde ganzen verdubbeld het ingezamelde bedrag waardoor de hulp aan dit project nog een extra zetje krijgt.
 
Meer info
www.kambengo.nl
www.ncdo.nl
www.wildeganzen.nl

 
• De projecten van Kambengo

Kambengo is een van de particuliere stichtingen die, net als in 2005 en 2006, de opbrengst besteedt aan haar projecten. Mede daardoor heeft Kambengo onder andere een graanmolen aangeschaft, medicijnen gekocht, extra studiebeurzen kunnen geven en samen met onze Gambiaanse partner een kleine microkrediet organisatie opgezet. In 2007 worden twee grote projecten gerealiseerd, nl. een betrouwbare stroom- en watervoorziening voor het Jammeh Ziekenhuis en een goede watervoorziening en een stevige omheining voor de gemeenschappelijke vrouwentuinen in het dorp Brufut. Van deze twee grote investeringen is ruim 1/3de bijeengebracht door Challenge teams. Met de hulp van Challenge 2007-2008 teams wil Kambengo twee projecten realiseren. In Kaur, Badibu Gunjur, Berending Village en Kerr Jarga, op de noord oever van de rivier de Gambia, zijn 40.000 mensen verstoken van schoon drinkwater. In 1994 zijn door het European Development Fund zonnepanelen, omvormers en waterpompen geïnstalleerd, maar na dertien jaar intensief gebruik zijn (ondanks onderhoud en diverse reparaties) niet alle pompen en omvormers meer inzetbaar. Blikseminslag heeft bovendien een aantal zonnepanelen vernield.
Schoon drinkwater is een eerste levensbehoefte, en gebrek aan schoon water is de oorzaak van ziekte en ellende. Diarree (o.a. veroorzaakt door het drinken van vervuild water) is in Gambia een van de belangrijkste doodsoorzaken van kinderen jonger dan vijf jaar.
Kambengo wil investeren in reparatie en vervanging, zodat alle nog goed werkende pompen, omvormers en zonnepanelen weer maximaal kunnen worden ingezet en 40.000 mensen weer toegang hebben tot schoon drinkwater.
De bevolking van Kaur, Wharf Town en Badibu Gunjur heeft een beroep gedaan op Kambengo om geld beschikbaar te stellen voor het bestrijden van ontbossing en erosie. Het waterpeil zakt steeds dieper en de grond wordt door de extreme droogte steeds onvruchtbaarder. De woestijn rukt onverbiddelijk op en herbebossing is daarom dringend noodzakelijk. Er zullen verschillende inheemse bomen worden geplant, waaronder ook mango, cashewnoot- en bananenbomen. Daarmee wordt dan op lange termijn ook een bijdrage geleverd aan de voedselvoorziening.

 
• Clandestino en Kambengo
Het project dat Clandestino wil steunen is de aanbouw van bossen in de regio van Kaur. De aanbouw van bossen is noodzakelijk omdat bos de erosie van de grond tegen gaat waardoor landbouw mogelijk wordt. Daarnaast is het investeren in het solar-cooking (koken op zonne-energie) belangrijk omdat de bevolking anders het bos kapt voor brandhout om op te koken. Om verder het bos in stand te houden zijn er waterputten nodig om de bomen van water te voorzien, de gewassen te besproeien en natuurlijk zelf van te drinken. Op deze manier word de plaatselijke bevolking zelfredzaam gemaakt en er ontstaan nieuwe mogelijkheden voor hen om zich verder te kunnen ontwikkelen (piramide van Maslow).

 
Team info

• Team Clandestino
www.amsterdamdakar.com
(deelnemers; groep 3; teamnr. 1325)

Tim Blanken
Leeftijd: 27 jaar
Werk: jongerenwerker in jongerencentum De maan te Goor
Woonplaats: Hengevelde
T: 06 41674259

Benno ten Thije
Leeftijd: 26 jaar
Werk: automonteur bij Huiskes-Kokkeler
Woonplaats: Hengevelde
T: 06 27150911

Voor meer info:
clandestino.dakar2007@gmail.com

   
Sponsoren Team Clandestino  
   

EDW Cycling

Haiko Wantia
Nieuwstraat 7
7496 AN Hengevelde
0614286577
edwcycling@wanadoo.nl
www.edwcycling.nl

VOF B.J. Rotink Ijzerwaren

Han ter Woorst
Haaksbergerstraat 2
7496 AX Hengevelde
Tel: 0547-333239
Fax: 0547-333606
Info@rotink-ijzerwaren.nl


SCALA welzijnswerk
Wolter ten Catestraat 59
7551 HX Hengelo
Tel 074 - 255 30 00
Fax 074 - 242 82 22
Mail info@scalawelzijn.nl
www.scalawelzijn.nl


Wolterinck Mode & Vakkleding

Goorsestraat 22
7496AD Hengevelde
Tel:0547333264
www.wolterinckmode.nl
www.vakkledingonline.nl
marcelwolterinck@planet.nl

Stefan Hemel

Diepenheimsestraat 3
7496 PS Hengevelde
T: 0547-333208
F: 0547-333743
sparhemel@tiscali.nl
www.spar.nl

Huiskes-Kokkelergroep
Goudstraat 65
7554 NG Hengelo
T: 074 - 255 41 41
F: 074 - 255 41 00
www.huiskes-kokkeler.nl


www.vredestein.nl

Harrie ten Thije Keukens
Goorsestraat 31
7496 AB Hengevelde
T:0547-333561 / 06-53518148
F: 0547-333067
info@tenthijekeukens.nl
www.tenthijekeukens.nl

Taxi Ter Doest
Diepenheimsestraat 4
7496 PV Hengevelde
0547333368
info@terdoest.nl
www.ter-doest.nl

Marie-José Drogisterij
Goorsestraat 3
7496AA Hengevelde
Tel: 0547-333513


www.bakkerijnollen.nl

Hebo kozijnen BV
Eeftinkstraat 4
7496 AG Hengevelde
T: 0547-335555
F: 0547-335568
Email: info@hebo.nl
Internet: www.hebo.nl

Vossebeld Cultuur- en Civiele techniek
Marconistraat 20
7575 AR Oldenzaal
Tel. : 0541 - 515188
Fax : 0541 - 670766
www.vossebeld.cc
info@vossebeld.cc
Bruidsmode Brinkman
Het Wegdam 2
7496 CA
Hengevelde
0547-333523
www.bruidsmode-brinkman.nl
Kaasboerderij Keuper
Goorsestraat 45
7496AC Hengevelde
Telnr.: 0547-333217
Fax: 0547-333444
E-mail:g.f.keuper@ziezo.biz
Lentelink Schilders & Spuiters
Bentelosestraat 11
7496 PE Hengevelde
T: 0547-333331
info@lentelink-schilders.nl
www.lentelink-schilders.nl

Broekkamp Tentenverhuur
Needsestraat 1
7496 PR
Hengevelde
T: 0547 33 33 94
F: 0547 33 37 88
www.broekkampverhuur.nl

KK Trading b.v.
“Sourcing solutions”
Eeftinkstraat 2
7496AG Hengevelde
T: +31 (0)547 335 633
F: +31 (0)547 333 560
info@kktrading.nl
www.kktrading.nl
Hotel Hof van Twente
Familie Pierik
Goorsestraat 25
7496AB Hengevelde
T: 0547-333000
F: 0547-333656
www.hotelhofvantwente.nl
 
Camping "De Mölnhöfte"
Nijhofweg 5
7478 PX Diepenheim
T: 0547-351514
F: 0547-351641
info@molnhofte.nl
www.molnhofte.nl

“De Gebrande Waateren”
Goorsestraat 15
7496AA Hengevelde
T: 0547-333419
E: info@gebrandewaateren.nl
www.gebrandewaateren.nl

Snackbar De Kanderij
Goorsestraat 11
7496 AA Hengevelde
Tel.: 0547 333776

Alfons ten Vregelaar Timmerwerken
Rietmolenweg 50
Haaksbergen
T: 074 3575485
Cocoon Nagels en Haarmode

Hengelo
T: 06-52668350

VOF B.J. Rotink Ijzerwaren
Han ter Woorst
Haaksbergerstraat 2
7496 AX Hengevelde
Tel: 0547-333239
Fax: 0547-333606
Info@rotink-ijzerwaren.nl
Constructiebedrijf F.J. Doeschot
Weth. Goselinkstraat 18
7496 PB Hengevelde
T:0547-333456
Info@constructiebedrijf-doeschot.nl
www.constructiebedrijf-doeschot.nl
H. Nijhuis Assurantiën
Bentelosestraat 10
7496 PG Hengevelde
Tel: 0547-333372
Fax: 0547-333546
info@assurantiekantoornijhuis.nl
www.assurantiekantoornijhuis.nl


www.ibland.nl

www.tenheggeler.nl
Diepenheimsestraat 59b
Hengevelde
T: 0547-334200 of 0621-573595
www.raceteam-norbert.nl

Aalderink Eijsink Bouw en Metselwerk
Kortenroelefsweg 6
Haaksbergen
Tel: 0547333284

Voetbalvereniging WVV ‘34
Sportpark “Ruperts Erve”
www.wvv34.nl
Bretelerstraat 23
7496 PP Hengevelde
0547-333440

Resedentie van: Carnavalsvereniging “De Hoftemennekes”

Hotel `t holt
Hengevelderweg 1
7478 PE Diepenheim
Tel. 0547-351844
www.hoteltholt.nl

"Bommel de Beer"

Goorsestraat 22 a
7496 AD Hengevelde
0547-351565
www.bommeldebeer.nl

Tuintegroep
www.tumakon.com
Eeftinkstraat 3
7496 AG Hengevelde
0547 33 53 50

Pelle BV Loon- en Grondverzetbedrijf
Haaksbergerstraat 1
7496AX Hengevelde
Tel: 0547 333209
www.loonbedrijfpelle.nl

Fysiotherapy Hof van Twente
R.F. Prenger
Goorsestraat 19
7496 AB Hengevelde
0547-333710
fysioprenger@home.nl
Keuper varkenshouderij
Wethouder Goselinkstraat 10/A
7496PB Hengevelde
0547-333244

Maatschap ter Huurne

Slotsweg 13
7496PW Hengevelde
0547 333315

   
terug naar wzzup!!